Fridag

September 17, 2006

Det eneste der var på programmet i dag var at udfylde dokumenter - og det var rigtig godt, for især Henriette trængte til at pleje sin forkølelse og prøve at komme til hægterne til i morgen. Guiden Shirley kom i morges og hjalp os med at udfylde en ordentlig stak dokumenter på kinesisk og engelsk. Navn, stilling, uddannelse, indkomst, erklæringer osv. Det har vi jo prøvet før....

 

I andre, mere folkelige butikker, i kælderen under centeret var stemningen anderledes. Her sad personalet og spiste eller sov når der ikke lige var nogen kunder i bixen. Det kan man i øvrigt se i rigtig mange forretninger og restauranter. 

 

Kineserne er meget “organiske”.  De hakker, spytter, prutter og smasker, uden hæmninger. Selv pæne damer genere det ikke at sende en ordentlig snotklat af sted på åben gade, efter gentagende voldsomme nasallyde, der kunne få drengene på Nørrebrogade i København til at blive helt misundelige.

I Chongqing er de klart værre med den slags end Beijing. 

 

Mens Henriette tog en slapper på hotellet gik jeg i byen for at spise lidt frokost. 

Det kan godt være svært at bestille noget mad når man ikke aner hvad der står på skiltene og absolut ingen mennesker i byen kan et ord engelsk. Kun de fine restauranter har et menukort med billeder.

Efter lidt tids søgen fandt jeg et gadekøkken med forskellige gryder linet op. Det gav mig en lille chance for at gætte hvad det var. Man kan godt en gang imellem blive en lille smule nervøs over hvad man får i munden her. Kineserne spiser jo mange ting vi ikke troede var muligt. Der er vist heller ikke nogen levnedsmiddelkontrol der kommer og sætter smileys her..... Jeg fik heldigvis en oksegryde af en art, med ris og noget kold the til. Maden smagte virkelig godt og var meget stærk. Folkene omkring mig var meget nysgerrige for at se hvordan jeg reagerede på maden og om jeg kunne spise med pinde. Men begge dele var vist nogenlunde bestået.

 

Borgerne i Chongqing er meget nysgerrige. De glor uhæmmet på én når man går forbi og fniser hvis man henvender sig til dem. De virker søde, glade og nysgerrige.

Det føles noget underligt at være så meget i fokus, når man går uden for en dør - og vi ved jo at det bliver meget mere ekstremt når vi pludselig går rundt med et kinesisk barn. Derfor har Christina fra Danadopt udstyret os med en seddel der forklarer at vi har adopteret barnet og tager det med til Europa.

 

Her til aften var vi ude på en længere gåtur igennem spændende kvarterer, fyldt med liv, bespisning og gadeteater. Vi gik ned til floden af lange stejle trapper uden belysning, til vi nåede derned hvor Lonely Planet skrev at der var en masse gode restauranter. Men der var nu i stedet byggepladser som så mange andre steder her.

Længere nede af floden fandt vi en fin promenaderestaurant med en øredøvende larm af en masse gademusikanter der spillede mange forskellige melodier samtidig. Vi fik en masse virkelige gode, stærkt krydrede retter. Alt sammen rørende billigt. 

Her sad vi så og skålede på at det var sidste aften uden børn. 

 

Nu er der ca. 14 timer til at vi får Olivia i vores arme!....

 

Resten af dagen var til fri disposition, som man siger i rejsebranchen. Vi startede med et shoppingcenter lige i nærheden. Der var masser af vestlige varer, vestlig popmusik og priser der nok stadigvæk er forbeholdt de få at betale - men stadigvæk en del billigere end i Danmark. 

Der var ansatte overalt som fulgte efter én hele tiden og straks satte nye varer på plads når man tog nogen.

Vi fik købt lidt forsyninger, lidt legetøj til Olivia og noget tøj til børnehjemmet som erstatning for det tøj hun bliver overleveret i. 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Udvalgte blogindlæg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Seneste blogindlæg

April 4, 2018

March 30, 2018

March 22, 2018

March 22, 2018

September 27, 2006

Please reload

Arkiv
Please reload

Sorter efter tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Copyright © 2020· Philip Elberling

  • Philip Elberling
  • Philip Elberling
  • Philip Elberling