Fars pige

September 19, 2006

Olivia sov meget uroligt i nat hun sprællede rundt med arme og ben, med få minutters mellemrum. Hun virkede ikke rigtig vågen men hun greb alligevel fat i mig hver gang jeg prøvede at vende mig, så jeg fik ikke sovet meget. Hun vågnede heldigvis først rigtigt halv otte i morges. Der lå vi så og hyggede alle 3 i en lille stund inden vi stod op. 

Da jeg gik i bad begyndte Olivia at klynke og da jeg skulle børste tænder var den hel gal. Henriette kunne slet ikke trøste hende. 

Der er sket det vi var blevet forberedt på at mange børn gør i starten, når de bliver adopteret. 

De kan kun overskue én primær person, lidt oftere manden end kvinden. Vi kender ikke den præcise forklaring på dette. Sådan er det bare. 

 

Så Henriette må altså være den praktiske foranstaltning mens jeg leger, mader, putter, trøster osv. 

Det blev kun værre i løbet af dagen i dag. Flere gange vente Olivia hovedet bort når Henriette snakkede til hende.

Men når Henriette ikke så det, kom der alligevel et stjålent blik fra Olivia...

 

Det er lidt hårdt for os begge at hun sådan har valgt parti. Henriette har en masse kærlighed hun gerne vil vise og jeg kan ikke rører mig ud af stedet uden Olivia er klistret fast på mig. Vi vil stille og roligt prøve at indføre nogle rutiner så der er hyggelige ting som kun Henriette laver. Men nu er det jo også kun dag 2. Det skal nok komme hen af vejen.

 

Der var planlagt besøg i Chongqing Panda Zoo i dag. Vi syntes det var lidt tidligt at forlade “hulen”. Men det tog kun et par timer og vi blev kørt fra dør til dør. Det var en god lille prøve på de ture der venter os. I morgen skal vi besøge børnehjemmet i Fuling, halvanden times kørsel her fra.

 

Chongqing Panda Zoo havde indrettet det fint og stort til de søde pandaer, men der var også alle de andre dyr et zoo normalt har. De blev virkelig behandlet usselt og viste tydelige tegn på det.

Mange af de kinesiske gæster kiggede nu mere på os end på dyrene. Der blev smilet, peget og råbt uforståelige kommentarer da de så Olivia i bæreselen på min mave. 

 

Der var nu nok for dem at se på, for alle amerikanerne fra i går var der også. Hver især udstyret med børn i bæreseler på deres enorme korpus.

 

Her til aften spiste vi grilbuffet ved poolen på hotellet sammen med Anette og Thomas og deres lille Anna. De små piger bankede om kap med skeer på bordene og Olivia charmede personalet med højlydte glædesudbrud.

 

Olivia bærer naturligvis præg af at tilbragt de første 10 måneder på et børnehjem. Hendes baghoved er fladt da hun sikkert kun har kunne ligge på ryggen fra hun var spæd. Hendes ben stritter altid ud i omvendt v-form, måske det skyldes de gåstole de opholder sig i mange timer hver dag. Hun kan ikke side selv og hun kan ikke kravle. Hun mangler simpelthen mavemuskler til det. Det skyldes nok at børn ikke må lege på gulvet i børnehjemmet.

Det er alt sammen noget vi har været forberedt på. Læst og hørt meget om i den lange ventetid. Men hun virker kvik og meget viljefast (for ikke at sige stædig) og motorikken fejler så vidt vi kan se ikke noget. Hun er bare fysisk understimuleret. Det skal vi jo nok få lavet om på.

 

Olivia er hundeangst for at sove! Næsten ligegyldigt hvor træt hun er, vil hun ikke give slip. Kun når jeg vugger hende mens jeg vader rundt på værelset må hun til sidst give op. Så er det med allerstørste forsigtighed at hun bliver lagt i seng

 

I dag er der ingen nye billeder. Jeg har af gode grunde ikke kunne slippe Olivia for at fotografere, ej heller redigere den video vi filmede fra overleveringen. Vi får se hvornår der er lejlighed til det.

Ja sådan er det vel at være nybagt forældre.....

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Udvalgte blogindlæg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Seneste blogindlæg

April 4, 2018

March 30, 2018

March 22, 2018

March 22, 2018

September 27, 2006

Please reload

Arkiv
Please reload

Sorter efter tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Copyright © 2020· Philip Elberling

  • Philip Elberling
  • Philip Elberling
  • Philip Elberling