Sidste nat i Kina

September 25, 2006

Tidligt i morges måtte Henriette drage til den danske ambassade i Beijing for at søge om visum, indrejse - og opholdstilladelse til Olivia, der stadigvæk officielt er Kinesisk statsborger med navnet You, Fubei i passet. Den slags formaliteter gælder skam alle. Heldigvis skulle Olivia ikke med, så hun blev på hotellet og hyggede med mig.

 

Thomas fulgte med Henriette. Der skal være én repræsentant med fra hver familie. Taxaen sneglede sig i gennem morgentrafikken for til sidst at gå helt i stå i trafikproppen. Christina Wang fra Danadopt fik lokaliseret hvor de var og kom dem til undsætning fra en tværgående vej i en stor jeep. Foran ambassaden var der en kæmpe kø af kinesere der blev herset rundt med af vagter der forgæves prøvede at lære dem noget om køkultur. Den slags ligger ikke lige naturligt til kineserne. De møver altid og bruger alle slags “Mr Bean triks” for at snyde sig forrest i køen. I Danmark bliver snyd i køen i supermarkedet jo under ingen omstændigheder tolereret, så det kan være godt at lære allerede inden man når ambassaden til vores lille land.

 

Senere på dagen tog vi en tur på perlemarkedet. Det jo noget man skal prøve når man er i Beijing. På Perlemarkedet bliver der også solgt alt muligt andet end perler. Det må være et af de steder på kloden hvor der er flest kopiprodukter samlet på et sted. Sælgerne er fuldstændig vilde. Selvom man går i et forholdsvis rask tempo er der konstant folk der griber fat i én og vil sælge alt fra billige sko, ure, tasker og elektronik. Alt sammen naturligvis “helt ægte” Forhandlingen foregår via en lommeregner og selvom man prutter ublut med prisen er man helt sikkert blevet snydt.

Vi købte en kimono og en lille æske med kinesiske tegn. 

 

Til aften var vi på en skøn kinesisk restaurant lige i nærheden. De kunne heldigvis en lille smule engelsk og havde billeder af retterne i menukortet. Det var vidunderlig mad til ingen penge. 

Olivia charmede som sædvanlig personale og gæster, indtil hun blev træt og insisterede på at lege “vinduesvisker” på bordet. Heldigvis sviner kineserne vildt når de spiser, så man kunne næsten ikke se forskel da vi forlod bordet.

 

I morgen tager vi SK 996 direkte tilbage til København. 10 timer i en flyver med en lille - men meget temperamentsfuld ung dame bliver nok lidt drøjt. Især fordi hun stadigvæk ikke vil være mere en 30 cm. væk fra sin far i mere end 30 sekunder. 

 

Vi springer nok en dag over før den sidste opdatering af dagbogen bliver lagt på. Derefter vil der kun være sporadiske opdateringer.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Udvalgte blogindlæg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Seneste blogindlæg

April 4, 2018

March 30, 2018

March 22, 2018

March 22, 2018

September 27, 2006

Please reload

Arkiv
Please reload

Sorter efter tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Copyright © 2020· Philip Elberling

  • Philip Elberling
  • Philip Elberling
  • Philip Elberling