Hotpot i Youyang

March 22, 2018

 

Vi var alle veludhvilede og forventningsfulde da vi i dag tog afsted med vores egen VIP bus her til morgen mod Youyang. Formålet med at se den by er at det er her Olivia og de andre piger er fundet - og har boet på børnehjem.

 

Vi ville godt have set byen da vi fik Olivia men den gang fik vi at vidde at det ville tage ca ti timer at kører over bjergene dertil. Denne gang tog det kun seks timer (med  frokostpause) på motorvej og virkelig mange - og enormt lange tunneller gennem bjergene.

Selvom det småregnede hele dagen var turen virkelig smuk og spændende! Gennem ris - og raspmarker og over kløfter, henover Wu floden der flere gange bugtede sig ind under os langt nede. Ind i mellem kørte vi forbi gamle smukke huse, ind i mellem kørte vi forbi grå - og triste boligblokke.
I eftermiddags nåede vi så vores destination. Youyang er det de her kalder en lille bjergby, der med sit opland er på ca 840.000 mennesker. Her er både gamle smukke træhuse med klassiske buede tage og grå betonhøjhuse. Vi blev installeret på moderne hotel midt i byen. Efter lidt afslapning tog vi alle 4 familier ned og fandt en restaurant for noget aftensmad. Det var igen hotpot - men, belært af gårdsdagens madoplevelse, anbefalede Henriette og jeg at vælge kombinationsgryder med både suppen og den stærke chiliolie.

Personalet gik nærmest i panik da de fandt ud af at vi ikke talte kinesisk og undrede sig tydeligt over at, ikke en gang pigerne talte sproget. Vi prøvede først med tegn, tegninger, lyde og armfagter at forklare hvad vi gerne ville have i gryden, men det var først da en engelsktalende gæst kom os til undsætning at det lykkedes os at bestille.
Maden var utrolig lækker. Alt (på nær rismælken) smagte godt og friskt og vi måtte bestille mere, flere gange, af både maden og den lokale øl. På vej ud af restauranten forlangte den engelsktalende gæst gruppebillede af os, som vi naturligvis stillede op til. Det blev et tilløbsstykke hvor mange af gæsterne begyndte at fotografere os med - og uden dem selv med i billedet.

I morgen skal vi ud og se det nedlagte børnehjem, hospitalet og det sted Olivia blev fundet.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Udvalgte blogindlæg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Seneste blogindlæg

April 4, 2018

March 30, 2018

March 22, 2018

March 22, 2018

September 27, 2006

Please reload

Arkiv
Please reload

Sorter efter tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Copyright © 2020· Philip Elberling

  • Philip Elberling
  • Philip Elberling
  • Philip Elberling